French toast
Vad gör man när man har några skivor halvtorrt bröd över och behöver äta frukost? French toast såklart, eller fattiga riddare som det heter på svenska. Jag har ätit helt fantastiska och riktigt dåliga french toasts i mina dagar, det är en sån sak som många tyvärr misslyckas med. För tjockt bröd, för mycket sötma, för lite sötma, för torrt – det finns en massa fel man kan göra som gör upplevelsen en helt annan än önskvärd. Det här receptet är dock precis lagom tycker jag och en supersmarrig (om än onyttig) start på dagen. French Toast 2 ägg 1 dl grädde 1,5 tsk äkta vaniljsocker 0,5 tsk kanel några skivor bröd, tunt skurna smör till stekning äkta vaniljsocker frusna eller färska bär Blanda alla ingredienser till smeten i en bunke. Skär brödet och doppa skivorna i smeten innan du steker dem på båda sidorna i smör. Strö lite extra vaniljsocker på brödet i stekpannan så att ytan karamelliseras. När brödet har fått fin färg är det färdigt. Ät tillsammans med bär och kanske en klick crème fraîche eller grädde.