Foodie Friday
Sriracha + kyckling = sant Kan du inte få nog att heta kycklingvingar? Inte jag heller. Här är ett recept med Sriracha-sås som får det att vattnas i munnen! Starbucks på varje hörn Den amerikanska kaffekedjan Starbucks verkar gå på en ordentlig offensiv och öppnar lite överallt just nu. Båda på Kungsgatan vid Stureplan och Götgatan på Söder kommer man snart kunna få sin dagliga dos av Pumpkin Spice Latte och cake pops. Efter mina två år i New York där kedjan var en del av den dagliga rutinen är Starbucks ungefär lika spännande som vore det Pressbyrån men det ska bli intressant att se hur konceptet skiljer sig från det amerikanska. Kommer det annars ganska blaskiga kaffet att anpassas efter en mer kräsen svensk publik till exempel? En ny potentiell favorit Gänget bakom min favoritrestaurang Vassa Eggen har öppnat ett nytt ställe på Östermalm, Kommendören. Än har jag inte haft nöjet att besöka det men menyn ser ut att vara precis i min smak: amerikansk bistrokänsla med rustik, kärleksfullt tillagad mat. Läs mer på: http://www.kommendoren.se Innovation gone wrong Kentucky Fried Chicken i Korea har precis lanserat en rätt som kombinerar det bästa av två världar – en burgare som istället för bröd hålls ihop av två bitar friterad kyckling. Nä alltså, det där varken låter eller ser gott ut. Vissa saker mår bäst av att hållas separerade och i det här fallet tror jag att idén verkade bättre än resultatet. Men man kan i alla fall inte beskylla de asiatiska kedjorna för att vara tråkiga! No more soy Äter du sojaprodukter i tron om att det är ett nyttigare alternativ än kött? Då borde du läsa nummer 5 på Food Renegades lista över chockerande saker matindustrin inte berättar för dig, och kanske kommer du tänka om. För övrigt borde du läsa hela listan, det finns många intressanta fakta och poänger.