Foodie Friday
Historien bakom världens konstigaste läsk Vad som började som en dryck för att lugna oroliga magar på 1800-talet har blivit en välkänd (ökänd) läsk med smak av selleri som både hatar och älskas av många. Den intressanta historien bakom produkten kan ni läsa här. Hade ni vågat prova? Kan friterat vara nyttigt? Ni vet ju att jag gärna friterar t ex kyckling och sötpotatis i bra fetter som ghee och palmolja. Generellt har friterad mat allt annat än ett bra rykte och jag har funderar på hur det funkar, är det så att man kan komma undan med att fritera då och då så länge man använder fetter som tål hög värme? Matgurun Mark Sisson har tagit upp ämnet här. Intressant läsning! Snabbmat i USA vs. UK FoodBabe har sammanställt ett inlägg som visar hur de stora snabbmatskedjornas mat skiljer sig i USA och Storbritannien. Man ser tydligt att t ex McDonalds proppar sina pommes frites fulla med tillsatser i USA medan de kör en mycket mer hälsosam approach i Europa. Skönt för oss! Tyvärr handlar det inte om någon slags goodwill gentemot Europa utan snarare att vi har strängare lagar som mer eller mindre tvingar företagen att servera bättre mat. Vad bra det vore om de kunde göra det även i USA, av egen fri vilja. Ännu en favoritbloggKom över den här matbloggen och blev lite kär. Nu har jag en samling av hemsidor som jag ständigt återkommer till för inspiration. Älskar det! Och är du sugen på att baka veganskt tycker jag att den här bloggen verkar helt fantastisk.