Födelsedag på Vassa Eggen
Igår fyllde M år och utöver presenten att vi ska gå på Alex & Sigges show "Meningen med livet" (så kul!) så bjöd jag honom på middag på Vassa Eggen. Vassa Eggen är en av mina favoritrestauranger i Stockholm och det var längesen vi var där så det kändes extra kul. Vi började med några hummerstrutar (till höger) till fördrinken. Om ni besöker restaurangen MÅSTE ni beställa in de här små sakerna för de är helt magiska. Hummer, tryffelmajonnäs och dill i en krispig strut – perfekt fingermat. Man hade kunnat äta sig mätt på dessa om man bara beställa tillräckligt många. Till förrätt åt jag sen gratinerade havskräftor, också mycket gott även om jag som ovan skaldjursätare har lite svårt för det här med att pilla ut köttet ur klorna. Till varmrätt delade jag och Martin på wagyu-köttet. Det är en av de dyraste köttbitarna på menyn men det brukar vara värt det, för det här köttet smälter verkligen i munnen tack vare den fina marmoreringen. Igår tyckte vi dock att köttet inte var riktigt lika bra som det har varit tidigare. Något segare än vanligt, dock fortfarande mer mör än en oxfilé så egentligen kan man inte klaga. Som tillbehör tog vi vitlöks- och potatispuré, pommes frites och gratinerad blomkål med bearnaisesås, rödvinssky, chipotlesmör och gremolata. Supergott som vanligt! Vi fick ungefär 5 skivor kött över så de står nu hemma i kylen i en doggy bag vi fick med oss. Undrar om de smakar lika bra idag?