Fish tacos
Ikväll blev det fish tacos här hemma. Egentligen skulle jag haft mjuka tortillabröd till men eftersom de inte hade det i eko-butiken fick det bli majschips istället. Det funkade bra det med. Fisken friterade jag i någon centimeter ghee i stekpanna men det går ju lika bra att steka i smör också. Såsen experimenterade jag fram och den blev riktigt god måste jag säga! Fish tacos (2 personer) 300 g torsk 1 ägg 1,5 dl dinkelströbröd 0,5 dl mjöl 1 krm spiskummin 1 krm paprikapulver salt peppar ghee att steka/fritera i Skär fisken i bitar. Blanda mjöl, ströbröd, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar i en djup skål. Vispa ut ägget i en lite mindre skål. Doppa fisken först i ägget och sen i mjölblandningen. Stek eller fritera fisken i ghee ca 3-5 minuter på varje sida tills fisken är helt tillagad. Lägg på en tallrik med hushållspapper så att fettet sugs upp och fisken håller sig krispig. Koriander- och chilisås 1 kruka koriander 1/2 röd chili 2 dl gräddfil 1 pressad vitlöksklyfta 1 avocado saften från 1/2 lime salt peppar Lägg alla ingredienser i en stavmixerbunke och mixa till en slät sås. Ät tillsammans med fisken och tacotillbehör.