Favorit i repris: Smörig kantarell- och spetskålspaj
För några månader sen sedan, innan jag åkte till LA, gjorde jag en kantarell- och spetskålspaj som jag tycker fick alldeles för lite uppmärksamhet på bloggen. Det var nog lite för tidigt på hösten, plus jag fyllde resterande inlägg med en massa sommarbilder från LA så den hamnade i skymundan, så därför vill jag nu återigen tipsa om den här ASGODA glutenfria pajen bakad på mandelmjöl och fylld med ljuvlig svamp, kål och parmesanost. OBS! Hittar du inte kantareller går det lika bra med champinjoner, hittar du inte spetskål går det lika bra med vanlig vitkål. Smörig kantarell- och spetskålspaj 1 sats pajdeg (min hittar du HÄR)1 liter kantareller1/2 färsk spetskål 2 st gul lök50 g parmesanost1 msk hackad färsk dill1 msk hackad färsk persilja 2 ägg 2 dl grädde Smör att steka i En skvätt citronsaftSalt & peppar Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda pajdegen i ca 10 min. Höj sedan värmen till 200 grader. Ansa kantarellerna och skär de allra största i mindre bitar. Hacka spetskål och lök. Hetta upp en stekpanna och stek kantareller, kål och lök i en stor klick smör. Först tills allt är mjukt, därefter tills allt har blivit lite brynt. Riv ner parmesanost i kantarellröran, krydda med salt och peppar. Blanda ägg och grädde i en bunke tillsammans med citronsaft, persilja, dill, salt och peppar. Häll kantarellröran i pajskalet och därefter äggstanningen. Tillaga i ugnen i ca 30 min tills stanningen är fast. Servera med en god sallad.