Favorit i repris: Matig sallad med bacon och brysselkål
Vi kör på ett recept till nu när vi ändå är i gång. Det här receptet är ett av mina bästa på Gastrofy, det har fått väldigt fin feedback. Personligen älskar jag blandningen av det varma och det kalla, krispigt och mjukt. Vill man göra en vegetarisk variant skulle jag byta ut baconet mot exempelvis stekt blomkål, kanske smaksatt med någon typ av sojamarinad för sältan. Matig sallad med bacon och brysselkål (2 personer)1 paket stekfläsk eller bacon En handfull brysselkål Ruccola Salladslök 1 avocado 5-7 körsbärstomater Fänkål Jalapeño GarneringEn bit manouri- eller fetaost Färsk basilikaGranatäpplekärnor Dressing 1/2 dl olivolja Saft från en halv citron SaltPeppar Gör så här: 1. Börja med att steka bacon eller stekfläsk i en panna. Tillsätt halverad och ansad brysselkål när fläsket har fått lite färg och stek i några minuter till. 2. Lägg ruccola i en skål. Hacka övriga grönsaker i valfri storlek och blanda om tillsammans med ruccolan. 3. Lägg upp salladen på två tallrikar. Strö över bacon och brysselkål. Garnera med färsk basilika, granatäpplekärnor och smulad manouri- eller fetaost. 4. Avsluta med att ringla över dressing.Dressing: Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar efter önskemål.