Favorit i repris: Hemmagjord buljong
I torsdags gjorde jag min egen kycklingbuljong av resterna från den hela kyckling jag gjorde häromdagen. Det tog ungefär 5 timmar och jag fick vara uppe till ca 01.00 bara för att jag började lite sent, men det blev himla bra. Nästa gång jag gör en sås eller soppa kan jag nu bara ta fram mina fina buljong-istärningar från frysen och veta att jag använder en produkt som är helt och hållet naturlig. Woho! Förutom skrov och ben från kyckligen hade jag i grönsaker. Jag tror egentligen man kan ha i lite vad som helst som man tror ger smak, men jag valde billiga grönsaker som verkar finnas med i varje grundrecept för kycklingbuljong: Morot Selleri Palsternacka Lök Purjolök Persilja Jag kokade först upp kycklingen och tog bort skummet som bildades på ytan. Sen grovhackade jag grönsakerna och la i tillsammans med persiljan. Sen lät jag det som sagt koka i några timmar. Jag ville att min buljong skulle bli mer som en koncentrerad fond så jag lät det koka tills konsistensen var lite sirapsliknande. Lät det svalna en stund, sen hällde jag vätskan i en påse för istärningar och la in i frysen. Jag skrev om receptet på Marcus Samuelsson så om ni vill ha lite mer detaljerade instruktioner hittar ni det här.