Favorit i repris: Chili cheese-paj

Som jag sa kommer jag att göra några favorit-i-repris-inlägg och det även när det gäller recept som jag tycker om och vill dela med mig från den förra bloggen. Här kommer det första:    Jag gjorde ett litet experiment till middag idag, en paj med fyllning av det jag hade hemma. Det slutade med en bladning av ost, spenat, chili och basilika. Det kunde ju ha gått lite hur som helst men gud-i-himmelen vad gott det blev. Ni vet såna där chili cheese tops som man kan köpa på McDonalds och Max? Pajen smakade lite så eftersom chilin och osten hade fått gotta in sig lite, och spenaten gjorde att det ändå kändes fräscht. Pajdegen gjorde jag LCHF-style med mandelmjöl. Recept efter bilden:      Pajdeg utan mjöl: 3,5 dl mandelmjöl1 msk fiberhusk2 msk pofiber 50 g smör 1 ägg lite salt   1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Skär smöret i små bitar och använd händerna för att arbeta in det i den torra blandningen. 2. Tillsätt ett ägg och lite salt, och blanda ihop till en smidig smuldeg. Om den blir för blöt kan du tillsätta lite mer mandelmjöl. 3. Låt stå i kylen i några timmar tills den blir fast. Färdig att användas! Förgrädda skalet i ca 10 minuter innan du lägger i fyllning.    Fyllning:  3 dl grädde 3 ägg  300 g ost200 g fryst spenat, tinad en röd chili  en handfull blad basilika    1. Blanda grädde och ägg i en bunke 2. Riv osten och  hacka chilin. Se till att spenaten är tinad och inte innehåller för mycket vatten. 3. Blanda alla ingredienser i bunken, salta och peppra. Låt stå en stund så att smakerna hinner komma fram. 4. Lägg blandningen i pajskalet och grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 30 minuter.