Favorit i repris: Bästa BBQ-såsen
Det här receptet gjorde jag för några veckor sedan på min gamla blogg, men det är så bra att det tål att nämnas igen. Nu ska ni få receptet på min godaste bbq-sås som jag gjorde hemma häromdagen. Vanligtvis brukar jag ju bara slänga ihop lite saker och så blir det oftast bra, men 1. för att jag ska kunna göra en lika god maträtt nästa gång och 2. för att jag ska kunna dela med mig av receptet till er så ska jag nu börja skriva ner allt jag gör. Alltså, älskar att ha en egen bbq-sås. Känns mig som en cool grilldude från den amerikanska södern. Jag hade den här såsen till kycklinglårfiléer (penslade på och ugnsbakade tills de blev alldeles krispiga och härliga) men jag tänker att man kan ha den till lite allt möjligt gott. Hamburgare t ex. Eller en god bit grillat kött. Eller något annat som ni tycker om. God såväl kall som varm. BBQ-sås med chipotlesting 1 rödlök 1 chilifrukt 5 vitlöksklyftor 1 msk olja 1 tsk spiskummin 1 tsk malen koriander 1 tsk chipotleflingor 1/2 dl rödvinsvinäger 1 dl ketchup 1/2 dl tamari (japansk soja) 1 1/2 tsk honung 1. Hacka lök, vitlök och chili. Stek i olja tillsammans med spiskummin, koriander och chipotleflingor tills löken blir mjuk. 2. Häll i rödvinsvinäger och låt reducera i några minuter. 3. Tillsätt ketchup, tamari och honung. Låt koka ihop tills det blir riktigt kletigt och gott. Ät till vad du vill.