Fänkålsstekt kyckling med grönkål och smält smör

  Jag har varit dålig på att laga mat på sistone, eller åtminstone mat som det är värt att skriva om. Ska försöka bättra mig eftersom jag ju tycker att det är så himla kul att laga något trevligt, fotografera och skriva ut recepten. Så länge får ni hålla till godo med den här maträtten som kanske inte ser så rolig ut men som smakade desto bättre. Kanske inte något du vill fredagsmysa med direkt men perfekt till söndagkvällen när du måsta get your healthy on efter helgens bravader. Att krydda kyckling med fänkål är nog det bästa jag vet just nu, något jag lärde mig från ett recept från Linas Matkasse häromveckan.    Fänkålsstekt kyckling med grönkål och smält smör  1 ekologisk kycklingfilé  2 tsk fänkålsfrön 1,5 tsk salt    5-7 grönkålsblad 1/2 röd chili Gruyère-ost en halv citron    smör att smälta    Gör så här.  1. Mortla den hela fänkålen tillsammans med saltet. Gnid in kycklingen med kryddblandningen på både fram och baksidan.    2. Stek kycklingen i olivolja så att den får färg på båda sidor. Lägg i en form och baka klart i ugnen ca 20 minuter.   3. Plocka bort bladen från grönkålens stam. Hacka chilin och stek i stekpanna tills mjuk. Tillsätt grönkålsbladen och stek i ca 3 minuter. Pressa över citron och häll över allt i en skål. Skär skivor av Gruyèren och blanda i.    4. Smält en klick smör i stekpannan. Ta ut kycklingen, lägg upp på en tallrik och ringla det smälta smöret över. Servera med grönkålen.