Fänkålslax, fetasallad och keso med lök.
I kategorin "Ej vacker men VÄLDIGT god mat" hittar vi middagen jag åt idag. Efter en helg av hotellfrukostar och burgare och smågodisätande var det helt underbart att äta något lätt, fräscht och näringsrikt. Jag fick tag på en bra lax på Paradiset Matmarknad och den gjorde jag såhär med: FÄNKÅLSLAX Mortla fänkålsfrön med salt, peppar och rivet citronskal. Gnid in i laxen och låt stå i minst 15 minuter. Tillaga i ugnen på 150 grader i ca 25 minuter och låt laxen sedan gå klart den sista stunden utanför ugnen medan den svalnar. Laxen blir sådär perfekt saftig och isärfallande, och jag fullkomligt älskar fänkålsfrön!! Till laxen gjorde jag min favoritsallad, den enklaste men allra godaste: FETASALLAD Skiva körsbärstomater och gurka. Skär fetaost i kuber och lägg allt i en skål tillsammans med hackad basilika. Ringla över lite citronsaft och olivolja. Salta och peppra. Och sist men inte minst, ett tillbehör som min pojkvän har lärt mig att göra. Det är så enkelt att det är löjligt, men smakar förvånansvärt mycket och passar grymt bra till fisk: KESO MED LÖK Hacka lök och blanda med keso. Färdigt! Mmmm, jag åt precis middag men vill äta nu igen nu när jag beskriver det i text. Tur att jag gjorde tillräckligt mycket för lunchlåda imorgon!