Fänkålskyckling och grönsaker i ugn
Det här receptet gjorde jag av råvaror jag hade hemma igår och det blev en perfekt liten middag där allt tillagas i ugn. Att göra både kyckling och grönsaker på samma plåt sparar tid och det känns som att rätten blir extra saftig när allt blandas. Kycklingen marineras i bland annat fänkålsfrön och det är SÅ himla gott. Kyckling i marinad 600 g kycklinglårfilé 2 msk fänkålsfrön 1 hackad chili zest från 1 citron 1 vitlöksklyfta 1 tsk honung 2 msk olivolja salt peppar smör att steka i Grönsaker 1 aubergine 1 paprika 1/2 blomkålshuvud 2 msk olivolja salt peppar Citronsås 2 dl creme fraiche 1 msk citronsaft 1 tsk torkad persilja salt peppar Sätt ugnen på 225 grader. Blanda marinaden i en skål och gnid in i kycklingen. Låt stå och dra, gärna i flera timmar men åtminstone i 15 minuter. Skär grönsakerna i bitar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. Stek kycklingdelarna i en panna i smör på hög värme så att de får lite färg. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna och tillaga allt i ugnen i ca 20 minuter. Blanda allt till såsen och serberna med kycklingen och grönsakerna.