Fänkålskärlek

  Dagens lite sorgliga, men ändå rätt goda, middag intogs nyss framför TV:n. Efter en glassprovning med Häagen Dazs (mer om det senare) och en dag fylld med lunch, fika, frukost på jobbet etc. var jag inte jättesugen på att ställa mig och laga middag så det fick bli något lätt och enkelt: fänkålssallad med citronvinegrette, stekt halloumi och chilioliver. Jag vet inte vad ni tycker om fänkål men för mig är det verkligen en favoritgrönsak! Den lakritsliknande tonen känns så fräsch och passar perfekt till såväl fisk som kött. Lika god rå som till exempel ugnsstekt med olivolja, honung och salt på. Man kan även göra coleslaw på den och äta till burgaren!   Den här salladen är nästan för enkel för att skriva ner MEN alla goda saker förtjänar att uppmärksammas så, såhär gjorde jag:   1/2 fänkål 1 knipplök Isbergssallad   Hacka, blanda och toppa med olivolja, vitvinsvinäger, en skvätt citron, salt & peppar.  Klart på en liten minut!