Extra saftig friterad kyckling - såhär gör du!

Är du sugen på kyckling och har några timmar över? Då ska du definitivt försöka dig på det här! Jag läste om detta sätt att tillaga friterad kyckling i en kokbok häromdagen, och eftersom jag då och då lagar just friterad kyckling hemma ibland kände jag mig manad att prova. Det man gör är alltså att tillaga kycklingen i två steg: först confitera (d.v.s. tillaga i fett) kycklingen, sen fritera i samma fett som kycklingen confiterades i. Låter enkelt? Det är det också, men det tar en herrans massa timmar så det gäller att ha tålamod. Väntan är dock värd, för herregud vilken god och saftig kyckling man får av att tillaga den i fett. På riktigt alltså! Det här behöver du: - Ekologiska kycklingdelar, vingar är min favorit- Ghee/klarifierat smör att confitera och fritera i (köp i affären eller gör själv som här)- Ev smaksättning i form av vitlök, lök, kryddor etc. (ej nödvändigt dock)- En stor gjutjärnsgryta som tål både ugn och hög värme - Salt & peppar  Innan grytan åker in i ugnen Lägg kycklingdelarna på botten av grytan och häll över det (smälta, obs obs) klarifierade smöret. Tillsätt eventuellt smaksättning efter behag. Sätt in grytan med locket på i ugnen på 120 grader. Tillaga i ca tre timmar på denna låga värme.  Efter ca tre timmar i ugnen Ta ut kycklingdelarna och smaksättningarna ur fettet och ställ åt sidan. Sila eventuellt av fettet för att bli av med extra små köttslamsor som trillat av köttet. Sätt grytan med olja på spisen och värm upp till ca 170-190 grader. Salta och peppra kycklingdelarna.  Fritera kycklingdelarna i omgångar i ca 1-2 min per omgång. Vänd på dem ifall fettet inte täcker allting helt. Lägg åt sidan på en tallrik med hushållspapper på.  Pensla gärna kycklingdelarna med en blandnings av smält smör och Tabasco, annars kan du äta dem precis som de är. Och glöm inte att friterad kyckling DEFINITIVT ska ätas med händerna! Puss!