Ett sista-minuten-tips

Hej alla fina och hoppas att ni har det härligt såhär på nyårsafton. Om ni mot förmodan skulle ha lite panik över vad ni ska bjuda på till fördrinken så kommer här ett snabbt och enkelt recept på en laxtartar som jag tänkte bjuda på ikväll. Just nu står den i kylen och gottar till sig men jag hann göra en provbit innan för att fotografera – smakade mums! Obs: jag hann inte steka brödet på bilden.    Het laxtartar med koriander 300 g Salma-lax  en kruka koriander 1-2 chilifrukter 1 schalottenlök  1 lime 1/2 mango  1 skvätt olivolja avocado  vitt bröd  smör  salt  peppar    1. Skär laxen i små bitar och lägg i en bunke. Blanda i hackad chili, lök, koriander och mango. Pressa i limejuice och ringla i olivolja. Salta och peppra. Ställ in i kylen.    2. Vid servering: gör rundlar av brödet med hjälp av ett dricksglas. Stek i smör så att det får en fin färg. Skär bitar av avocado och lägg på brödet tillsammans med laxtartar. Toppa med några korianderblad. Servera direkt till ett glas champagne!