Ett besök på MOAS
Förra veckan var det återigen dags att inta en kebab på Meat On A Stick (MOAS) tillsammans med min kompis Frida. Tidigare har jag inte orkat stå i kö utan tagit hem maten, men den här dagen var vi först på plats och fick bord direkt, hurra! MOAS ägs och drivs ju av kebabkungen på Instagram, @kebabspotting, och har haft fullt i princip varje dag sedan de öppnade. Kul, även om jag vet att de fortfarande har svårt med att få levererat tillräckligt med mat varje kväll - oftast tar den slut långt innan stängning så att folk får vända i dörren. Nybörjarfel som förhoppningsvis rättas till efterhand. Menyn består av tre olika typer av kebab (kyckling, lamm/kalv och fläsk) samt falafel. Förra gången provsmakade jag lamm/kalv i den kebab som enligt servitören var mest populär, Stockholm, men den här gången ville jag prova fläsket. Som ni vet gör jag ju egen hemmagjord kebab av just fläskkarré och saknar den fläskkebab som är standard i Skåne. Eftersom jag inte ville käka bröd fick jag istället en stor trevlig sallad som bas. Jag blev både förvånad och glad när jag upptäckte att fläskkebaben som serverades smakar väldigt likt den kebab jag gör själv hemma, alltså kryddad med (vad jag gissar är) vitlök, spiskummin, koriander och sambal oelek. Det är förresten ett av mina absolut mest populära recept på bloggen så har ni provat att göra det hemma så vet ni ungefär vad jag pratar om. Kryddigt, hett och fräscht på en och samma gång. Frida tog istället lamm/kalv-varianten Palermo med bland annat mango salsa, lök och getostcreme. Jag smakade och tyckte att även den var himla god, speciellt det söta från mangon som bryter mot det kryddiga köttet. Pommesen till var goda men inte mer än helt okej, och tryffelmajonnäsen tycker jag faktiskt inte smakade så himla mycket tryffel. En kebab på MOAS kostar mellan 110-160 kr, så det är verkligen ingen sunkpizzeriakebab vi pratar om. Råvarorna är fräscha, smakerna spännande och man känner sig inte lika äckligt mätt efteråt. Det är svårt att jämföra med en vanlig kebabrulle och om det är det man är ute efter kanske man blir besviken, men är man sugen på en "elevated" kebab som känns fräsch och annorlunda så är MOAS definitivt värt ett besök.