En vecka utan socker

Idag har det gått en heeeel vecka sen jag slutade äta socker, en tredjedel av tiden har alltså gått. Det kan låta väldigt futtigt men för mig är det en rätt stor bedrift, åtminstone att låta bli att köpa godis och äta hamburgare och sånt där på helgen. Under denna relativt korta tid har jag fått åtminstone några insikter:    - Det är inte så himla svårt. Jag trodde att jag skulle krevera efter en vecka och behöva binda fast mig själv vid närmsta möbel för att inte springa till 7/11 och köpa smågodis. Faktum är att jag knappt varit sugen på något godis alls. Fick en liten släng av sug i helgen men den gick över snabbt eftersom jag då tog en skål med bär och kokos och grädde.  - Man blir mer känslig för sötma. Det märktes exempelvis när jag provsmakade den mörka chokladen i lördags (på lördagar har jag en "cheat day" då jag får äta minimalt med socker i små mängder, och bara sånt som inte är speciellt onyttigt ändå) och upptäckte att den bittra smak som jag vanligtvis förknippar med mörk choklad liksom var borta. Istället smakade det väldigt mycket sötare än vad jag minns det. Antar att mina smaklökar har vant sig av vid hög sötma och därför blir mer finkänslig. Rätt trevligt faktiskt!  - Magen är mycket mindre uppsvullen. Det här är ju en av de stora fördelarna med att dra ner på socker/kolhydrater för min del. Min mage som annars svullnar upp i tid och otid och gör att jag känner mig stor och tung och obekväm, håller sig i schack. Och det är fan riktigt skönt.    - Det går hur bra som helst att äta ute. Igår åt jag på Nosh & Chow och det var liksom inga problem alls att äta en supergod måltid och samtidigt undvika kolhydrater i form av pommes, bröd etc. Det enda "jobbiga" var att jag fick pilla bort riset från min tonfisk tartar (helt onödigt med ris till den ändå skulle jag vilja påstå), men i övrigt var det en piece of cake.    Nu får vi se hur det går resterande veckor, det kanske blir skitjobbigt från och med nu. Återkommer med en update om en vecka igen!