EN RIKTIGT GOD CHOKLADPUDDING

  Idag bjuder jag på ett riktigt pang-recept, som jag får säga det själv. Blev faktiskt så chockad över hur gott det blev när jag smakade att jag utbrast "Wow!!" för mig själv, det är sant. Det här receptet gör jag i samarbete med Lindt och deras goda Lindor-kulor som jag ännu inte hunnit tröttna på trots att jag ätit flera kilo förmodligen sedan början av december.    Det på bilden ovan är alltså en chokladpudding, men den skulle också kunna kallas en chokladmousse. Jag kan inte riktigt bestämma mig, för det hamnar någonstans mitt emellan. Tyckte pudding lät trevligare och lite mer enkelt dock, och det passar bra för det här receptet är busenkelt. Lindor-chokladen bidrar till att puddingen blir lite kolaaktig i konsistensen, helt amazing. Jag skulle rekommendera er alla att bjuda på detta till efterrätt någon gång när ni har middag hemma eftersom det kräver typ noll ansträngnig och kan göras flera timmar i förväg.      Jag använde en kombination av den röda (mjölkchoklad) och den bruna (hasselnöt) kulan, för att ge chokladpuddingen ytterligare en dimension i form av små nötbitar. Nästa gång ska jag testa med den guldiga (vit choklad)!   Chokladpudding med hasselnöt (2 pers)  10 st Lindor-kulor (5 röda och 5 bruna)  3 msk vispgrädde  2 äggvitor  Lite salt  Vispgrädde till servering    1. Smält chokladen tillsammans med grädden på svag värme i en kastrull. Blanda ordentligt till en jämn smet. Ställ åt sidan och låt svalna lite.      2. Vispa äggvitorna och salt till ett mellanhårt vitt skum.   3. Vik ner den vispade äggvitan tillsammans med chokladen, försiktigt så att inte all luft åker ur smeten. Rör runt så lite som möjligt men så att allt har blandats ordentligt.    4. Häll upp chokladsmeten i portionsskålar och ställ i kylskåpet i minst 4 timmar, eller i frysen en kortare stund. Servera sedan med vispad grädde och lite hackad choklad.