En morgon på TV4.

Tänkte berätta lite om min tidiga morgon på TV4 i lördags och vad vi gjorde. Som jag sagt tidigare är det mycket mer arbete att göra ett kort litet matprogram än vad man kan tro, och det var sjukt spännande att få den erfarenheten.    Vi kom till TV4-huset klockan 05.30 och började förbereda direkt. På bilden ovan ser ni ingredienser och tillbehör för svartkålssalladen som skulle vara det första segmentet. Vi dukade upp, rostade hasselnötter och Linnea sprang iväg till sminket för att bli klar inför sändningen klockan 07.59.    Köket ligger precis vid green room så alla andra gäster, programledare och producenter hänger där mellan sändningarna. Det var speciellt kul att se alla nyhetsuppläsare som jag och M kollar på i sängen varje morgon. Alla var väldigt trevliga och hjälpsamma, dock trodde många att jag jobbade som värdinna i köket eftersom jag stod där och förberedde maten. Fick frågor om diskmaskinen och kaffekoppar som jag fick svara "Jag jobbar inte här tyvärr" på ett flertal gånger.    Studion är mycket mindre än vad jag hade trott att den var och det kändes konstigt att vara på en plats som man har sett så många hundratals gånger på TV. I det lilla studioköket kan man laga mat på spisen och i ugnen men det mesta förbereds i köket vid green room. Här står Linnea och förbereder inslaget med pie-pops och pie-in-a-jar.    Pie-popsen man såg i rutan bakade jag i köket på morgonen och de blev väldigt fina tycker jag. Vi skulle egentligen visa hur man gjorde pie-in-a-jar också men tyvärr fanns det inte tid till det. Det är snabba puckar som gäller när det är live-tv!    Tog några bilder på Linnea när hon i slutet av programmet skulle visa upp all mat. Såhär ser det ut bakom kamerorna, och där ser man att inspelningsplatsen är relativt liten. Man var tvungen att vara supertyst (såklart) under sändning för att det inte skulle höras i programmet.