En liten lista om mat.
Hittade en kul liten matlista hos Sandra. Varför tycker man förresten att det är så kul med listor? Jag älskar att läsa såna i bloggar! Tre ord som beskriver mig i köket. Hittepåig, stökig, avslappnad. Vad äter jag helst till frukost.Helst av allt hade jag ätit hotellfrukost varje morgon: ägg, bacon, croissants, färska bär, nypressad apelsinjuice, eggs Benedicte. Hemma gör jag nästan alltid äggröra enligt detta recept, en kopp kaffe (numera utan mjölk), ibland en skiva groddbröd med gräddost på. Men ska jag vara helt ärlig så hoppas jag för det mesta över frukosten, orkar inte stressa med det på morgonen. Dåligt! Tre köksredskap jag inte klarar mig utan. En sylvass kniv, min stavmixer från Dualit, zestjärn. Kan verkligen tipsa om det från Microplane, det är helt galet bra! Två köksredskap jag skulle vilja ha. En snygg och bra matberedare, typ den här. Och så vill jag ha en ny ugn!! Älskar min gasspis men HATAR min gasugn, går inte att göra någonting med den. Just nu befinner jag mig t ex hos Alex och Sanaz för att låna deras ugn för att spela in en film. Helt och hållet ohållbart. Vad är det konstigaste man hittar i mitt kök. Jag tror inte att det är så många som har en låda dedikerad helt till hamburgare. Fyra råvaror som är ett måste på pizzan. Vad jag är sugen på för pizzatoppings beror helt på mitt humör. Är jag bakis så är ovan pizza (kebab, sallad, pommes, vitlökssås) helt perfekt, men annars tycker jag om följande kombinationer: - Ost, tomat, curry, jordnötter, bearnaise - Ost, tomat, mozzarella, jalapenos - Vit pizza med kronärtskocka (recept här)Som ni märker är jag inget stort fan av kött på pizza. Favoritdessert.Jag är egentligen ingen dessertperson, äter hellre en påse lösgodis om jag får välja, men den här choklad-banan-puddingen går inte av för hackor. Något jag skulle kunna äta varje dag. Fetaost, basilika, tomat och rödlök i kombination. Det går inte att tröttna på de smakerna! Bästa lunchen när man har dålig inspiration. Detta lagar jag helst nuförtiden. Jag är inne i en riktigt hamburgerperiod, det har ni kanske märkt. Vill hitta den perfekta köttkombinationen, den bästa toppingen, det bästa brödet. Annars är jag riktigt sugen på att börja laga mat med säsongens kantareller som börjar dyka upp i mataffären nu. Något jag tycker om men inte lagar så ofta.Pasta! Det är ju så gott, men jag lagar det alldeles för sällan. Tycker ofta att pasta är allra godast på en riktigt bra italiensk restaurang, men jag vill lära mig att bemästra det även hemma.