En lista om mat.

Hittade en lista hos Michaela som hon gjorde för rätt längesen men som jag tyckte kunde vara kul. Eftersom den handlar om mat alltså.    Vad åt du senast?En sen frukost bestående av ägg och bacon på Riche. Klockan är nu 17:15 och har ännu inte ätit lunch så nu är jag rätt hungrig igen.       Den sista måltiden, om du fick välja? Hela menyn från Shake Shack, en stor godispåse från Caramella och några glas champagne (för att bedöva tanken på min förestående död).    Bästa matstaden?New York.   Bästa restaurangmåltiden?Jag älskar att äta på restauranger som serverar en riktigt bra köttbit med olika såser och tillbehör. I Stockholm ligger Vassa Eggen i topp, deras wagyu-kött smälter i munnen!    Bästa snackset?Smågodis är alltid bäst men inte optimalt om man försöker undvika socker. Annars brukar jag poppa mina egna popcorn i smör eller göra grönsaksstavar med hemmagjord dipp när jag är sugen på något gott som inte helt och hållet förstör min hälsa.      Vad orsakade förra bakfyllan?Jag har inte varit bakfull på länge inser jag nu, har verkligen druckit med måtta de senaste gångerna jag varit ute. Det måste nog vara i Torekov för någon månad sen när jag drack vin med Emelie hela natten och vaknade med världens huvudvärk. Då åt vi kycklingvingar och hamburgare till lunch, det hjälpte.    Mat du älskar att ha hemma?Färska kryddor! Koriander och basilika är favoriterna.    Vad blir det till middag? Är ensam hemma så blir nog något enkelt. Kycklingsallad lutar det mot.     Mat du hatar?Halvfabrikat och ofräscha café-sallader.    Om du bara fick äta en dessert för resten av ditt liv? Den jag ska laga inför nästa Devote-recept!! Typ dödsgod.    Typisk skollunch?Ha, längesen jag gick i en skola där lunchen inte behövde köpas för egna pengar. Men när jag var liten älskade jag den panerade fisken med kall sås som man alltid fick på tisdagar. Mmmm!    Vad är det knäppaste i din kyl? Två 3,5%-öl från Heineken. Vem? Varför?    Och vad har du i grönsakslådan?Broccoli, sallad, tomat, avocado. Ganska tomt just nu :(   Och ost?För tillfället två olika sorters fetaost, en ekologisk och en i olja och kryddor från Ica. Eller, den får väl inte ens kallas fetaost. Salladsost. Den är god i alla fall!    Vem får äta från din tallrik?Alla som vill! Jag delar gärna med mig, speciellt eftersom jag gillar att smaka på andra människor mat.