En dag på jobbet.

I kommentarerna på inlägget då jag frågade vad ni vill läsa mer av så sa några av er att ni ville veta lite mer om mitt jobb och vad jag gör om dagarna. Jag har ju en delad tjänst som menyplanerare och marknadsförare på ett matkasseföretag, vilket innebär att jag både skriver/lagar recept och arbetar med att utveckla varumärket på olika sätt. Inom marknadsföringen har jag till exempel content-ansvar för våra olika sociala medier. Det är ett roligt jobb och jag har lärt mig så mycket på de snart tre månader jag har varit där nu!    Igår gjorde vi en väldigt kul grej, vi som jobbar med menyplaneringen - vi åkte ut till vårt packlager för att se hur det går till när matkassarna packas med veckans råvaror. I ett 4 grader kallt kylrum fick vi vara med och fylla påsarna med produkter, en efter en. Det var häftigt att se hur mycket logistik och planering det ligger bakom, något man nog inte tänker på när man får hem maten till dörren. Efter en timmes intensivt packande hade jag förfrusit både fingrar och tår eftersom jag hade tagit alldeles för lite kläder med mig. Kände mig lite löjlig i jämförelse med de som jobbar där hela dagarna och klarar mycket mer än jag någonsin hade gjort. De var i alla fall supertrevliga och hjälpsamma och förklarade hur allt går till - från hur de får in råvarorna från olika leverantörer till hur de lastat in varje matkasse i lastbilarna som kör ut dem till kunden. Jag tror verkligen att man gör ett bättre jobb om man vet hur hela kedjan fungerar, från början till slut.