En annorlunda mat-jul.

Det här året kommer jag fira jul med min familj i Torekov. Resten av släkten är på annat håll så det blir bara vi fem och det ska bli så himla mysigt. Längtar redan efter att sitta framför brasan i vårt vardagsrum och att promenera ner till havet för att titta på vågorna. Får vi bara lite snö blir jag världens lyckligaste. Torekov är verkligen min plats på jorden.    Eftersom vi är så få så tänker jag att man kan lägga mer energi på att göra julmat av bra kvalitet och göra maten mer från grunden. Kanske testa något nytt och skapa ett alternativt julbord? Ska nog ägna lite tid till fundera på vad det skulle kunna vara. Något jag t ex alltid känt har fattats på ett traditionellt julbord är en fräsch sallad. Och smakmässigt brukar det vara ganska tamt, man borde kunna göra något med lite mer krut i utan att gå alltför långt bort från traditionerna. Har ni några roliga tips på alternativa julrecept? Ge mig gärna lite inspiration! Den här julen tänker jag låta maten stå i fokus.  Förresten: är det någon som vet om man kan få tag på nitritsfri skinka i Båstad-området alternativt Göteborg innan jul?