"Elotes" - mexikansk grillad majskolv
När jag bodde i New York var ett riktigt favoritställe att äta brunch på Café Habana i Nolita. De var kända framförallt för sina otroligt goda grillade majskolvar, "elotes", och jag tog dem varje gång. Sen jag flyttade hem har jag inte stött på något ställe som gör elotes här i Sverige, men det är okej eftersom det är så himla enkelt att göra själv. Well, osten som de använder (cojita) verkar omöjlig att få tag på så istället brukar jag använda fetaost - viktigast är att den är syrlig så att den bryter av mot den söta, nötaktiga karaktären hos den nästan-brända majskolven. Det här är det perfekta tillbehöret till en god köttbit, på en brunch eller kanske bara med fredagstacosen. Prova, ni kommer älska det! "Elotes" med fetaost och koriander (2 st) 2 st färdigkokta majskolvar 50 g fetaost1 knippe koriander0.5 dl majonnäs0.5 dl crème fraiche 0.5 tsk chilipulver1 limeSalt & peppar Blanda smulad fetaost (lämna kvar lite att toppa med), hackad koriander, majonnäs, crème fraiche, chilipulver, salt och peppar i en skål. Grilla eller stek majskolvar i olja tills de fått nästan bränd yta. Bred fetaoströran runtom majskolvarna så att det täcks helt. Skvätt över några droppar lime innan servering. Toppa med lite mer fetaost, koriander, chilipulver och servera direkt.