Drömrulltårta med chokladsmörkräm
Asså idag vaknade jag kl 11.47?! Jag vet inte när det hände senast. Jag var inte ens ute igår, bara på en tidig AW och sen åkte jag med Flippin Burgers-middag till ett gäng som hängde hemma hos Alex & Sanaz, käkade, drack vatten och åkte sen hem runt midnatt och somnade. Hur man kan sova i tolv timmar bara sådär? Jag hade bokat in ett pass Strength & Balance kl 12.15 men fick skicka ett sms i panikslaget nyvaket tillstånd att jag inte kunde komma pga försovning. Antar att min kropp behövde vila. Såhär ser jag fortfarande ut - har inte orkat klä på mig fast klockan snart är 16. Så skönt dock, har lovat mig själv att vara helt och hållet ledig den här helgen (blogga räknas inte). Direkt efter frukost, då jag och M åt rester, bland annat Sosis Bandari och pannkakor, bestämde jag mig för att baka en rulltårta. Jag har liksom gett mig sjutton på att hitta den allra bästa, mest fulländade varianten av detta bakverk. Än så länge tycker jag att oirignalversionen vinner, däremot lyckades jag idag göra kakan extra saftig och god med ett nytt recept. Och är ni stora choklad-lovers kommer den här nog sitta extra fint! Det här är allt ni behöver för att göra en rulltårta. I den här varianten har jag smaksatt även smördegen med kakao, choklad på choklad är alltid trevligt ju! Drömrulltårta med chokladsmörfyllning3 ägg 1,5 dl strösocker1/4 dl vetemjöl3/4 dl potatismjöl 2 msk kakao 1,5 tsk bakpulver 0,5 tsk vaniljpulver Chokladsmörfyllning: 150 g rumsvarmt smör 2 dl florsocker 1 msk kakao 0,5 tsk vaniljpulver 1 tsk kallt kaffe 1 äggula 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt resterande ingredienser och vispa till en slät smet. 3. Vik upp kanterna på ett bakplåtspapper så att du får en botten som är ungefär 30x20 cm. Häll smeten i bakplåtspapperet och fördela jämnt. 4. Grädda i ugnen i ca 10-13 minuter. 5. Blanda alla ingredienser till smörfyllningen ordentligt, jag använder min KitchenAid för att få det så jämnt och fint som möjligt. 6. Ta ut kakan ur ugnen. Ta fram ett nytt bakplåtspapper, häll lite strösocker på det och vänd över kakan på det nya bakplåtspapperet. Ta bort det gamla pappret försiktigt så att kakan under inte går sönder. Låt svalna. 7. Bred smörkrämen på kakan när den har blivit helt sval. Rulla försiktigt ihop den till en rulle. Dela den på mitten, slå in i folie och låt stelna en stund i kylskåpet innan servering. Förvara i frysen om du inte äter upp allt - den är nästan extra god när den har varit fryst.