Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Recept
    • Hamburgare
    • Veckans eko
    • Copycat-recept
    • Graviditet
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Februari2018
    • Januari2018
    • December2017
    • November2017
    • Oktober2017
    • September2017
    • Augusti2017
    • Juli2017
    • Juni2017
    • Maj2017
    • Visa hela arkivet
  • Om Foodstories

Det inte så omfattande testet av proteinrika mellanmål

Kikar du i närmsta kyldisk nuförtiden så hittar du ett flertal olika yoghurtar, kvargar och puddingar som marknadsför sig som ett nyttigt mellanmål full med protein, både till dig som tränar och till dig som bara vill äta något hälsosamt. Jag är som vanligt skeptisk till saker som lovar så mycket men jag tänkte att jag skulle köpa några av dem och gå igenom dem lite mer noggrannt. De tre produkter jag köpte hem var dessa: 

 

 

1. Skyr med smak av mango och passion, utan tillsatt socker. 
2. Lindahls kvarg med vanilsmak, utan tillsatt socker 
3. Njie proteinpudding med chokladsmak, utan tillsatt socker 


Innehåll: 
En av de stora anledningarna till att jag vanligtvis inte skulle köpa dessa produkter är just innehåll. De har lite för många ingredienser för att jag ska tycka att det är värt, även om alla tre är bättre än många andra produkter och jag inte egentligen kan säga att de innehåller några "farliga" tillsatser. Däremot innehåller både Nije proteinpudding och Lindahls vaniljkvarg sötningsmedlem aspartam som har varit väldigt omdiskuterat och som jag personligen undviker om jag kan. 

Smak: 
Proteinpuddingen med chokladsmak har ju blivit hyllad till höger och vänster, och visst var den god. Den smakar mycket choklad och påminner om en sån där chokladpudding man kunde köpa färdig i mataffären när man var liten (kanske nu också?). Däremot tycker jag att sötningsmedelsmaken lyser igenom och ger en lite bitter eftersmak. Detsamma gäller för Skyr, som i sig har en rätt god och barnvänlig smak men som jag kanske inte skulle längta till att äta. Lindahls vaniljkvarg tycker jag smakar alldeles för lite vanilj. 

Proteininnehåll: 
Det här är jättesvårt att avgöra, för hur vet jag egentligen hur mycket av proteinet som faktiskt tas upp av kroppen? Enligt förpackningen så är det proteinpuddingen som innehåller mest protein, så det är väl det man får utgå ifrån. Sorry för den mycket ovetenskapliga sammanfattningen, men det här är också ett väldigt ovetenskapligt test. 

Slutsats: 
Kul att test men det här är ingenting jag skulle köpa själv igen. Det känns som att det finns andra sätt att få i sig protein (ekologiskt gräsuppfött whey-protein t ex) som inte känns så plastiga. Jag skulle hellre göra min egen smaksatta kvarg genom att blanda naturell, ekologisk fullfet kvarg med vaniljpulver och ev. lite stevia eller honung. Tror det blir minst lika gott, om inte godare, och så vet man också exakt vad det är man stoppar i sig. Det känns alltid tryggast tycker jag. 

 

 

18 oktober 2015 kl 06:59
2kommentarer

Fler inlägg

Herregud!irsa
Veckans MenyMeny
Hej hej. ellery
Provisorisk uppdatering linneanss

Det inte så omfattande testet av proteinrika mellanmål

Kikar du i närmsta kyldisk nuförtiden så hittar du ett flertal olika yoghurtar, kvargar och puddingar som marknadsför sig som ett nyttigt mellanmål full med protein, både till dig som tränar och till dig som bara vill äta något hälsosamt. Jag är som vanligt skeptisk till saker som lovar så mycket men jag tänkte att jag skulle köpa några av dem och gå igenom dem lite mer noggrannt. De tre produkter jag köpte hem var dessa:      1. Skyr med smak av mango och passion, utan tillsatt socker. 2. Lindahls kvarg med vanilsmak, utan tillsatt socker 3. Njie proteinpudding med chokladsmak, utan tillsatt socker Innehåll: En av de stora anledningarna till att jag vanligtvis inte skulle köpa dessa produkter är just innehåll. De har lite för många ingredienser för att jag ska tycka att det är värt, även om alla tre är bättre än många andra produkter och jag inte egentligen kan säga att de innehåller några "farliga" tillsatser. Däremot innehåller både Nije proteinpudding och Lindahls vaniljkvarg sötningsmedlem aspartam som har varit väldigt omdiskuterat och som jag personligen undviker om jag kan. Smak: Proteinpuddingen med chokladsmak har ju blivit hyllad till höger och vänster, och visst var den god. Den smakar mycket choklad och påminner om en sån där chokladpudding man kunde köpa färdig i mataffären när man var liten (kanske nu också?). Däremot tycker jag att sötningsmedelsmaken lyser igenom och ger en lite bitter eftersmak. Detsamma gäller för Skyr, som i sig har en rätt god och barnvänlig smak men som jag kanske inte skulle längta till att äta. Lindahls vaniljkvarg tycker jag smakar alldeles för lite vanilj. Proteininnehåll: Det här är jättesvårt att avgöra, för hur vet jag egentligen hur mycket av proteinet som faktiskt tas upp av kroppen? Enligt förpackningen så är det proteinpuddingen som innehåller mest protein, så det är väl det man får utgå ifrån. Sorry för den mycket ovetenskapliga sammanfattningen, men det här är också ett väldigt ovetenskapligt test. Slutsats: Kul att test men det här är ingenting jag skulle köpa själv igen. Det känns som att det finns andra sätt att få i sig protein (ekologiskt gräsuppfött whey-protein t ex) som inte känns så plastiga. Jag skulle hellre göra min egen smaksatta kvarg genom att blanda naturell, ekologisk fullfet kvarg med vaniljpulver och ev. lite stevia eller honung. Tror det blir minst lika gott, om inte godare, och så vet man också exakt vad det är man stoppar i sig. Det känns alltid tryggast tycker jag.     

Föregående inlägg

Mina recept direkt hem till dörren!

Nästa inlägg

Bakade ägg i tomatsås, den perfekta frukosten!

Till bloggens startsida

Foodstories