Den perfekta salladen.

Idag är det verkligen första dagen som det känns att det är vardag igen. M gick till jobbet imorse, jag gick på några möten och tog en lunch på Story Hotel för mig själv. Om en stund ska jag gå och träna och det snöar ute. Mysigt ändå.    Till lunch åt jag en sallad med avocado och kyckling. Den var god men jag blir nästan alltid besviken på de sallader som serveras på lunchrestauranger. Antingen är salladen för tråkig och avskalad, eller så innehåller den för mycket konstiga saker som kanske ser bra ut på tallriken men smakar desto värre. Varför är det egentligen så svårt? För mig ser en perfekt men enkel sallad ut såhär:    – Kyckling eller lax  – Fetaost (OBS! Inte smulig) – Ruccola  – Körsbärstomater – Gurka  – Avocado  – Rödlök i tunna skivor  – Färska örter  – En god, krämig dressing – Olivolja – Nybakat bröd vid sidan om    Det handlar om kvalitet på produkterna snarare än vad som är i. En torr kycklingfilé går inte att jämföra med en som är saftig och smakrik och väl tillagad. Det finns bara ett ställe vad jag kan minnas i Sverige där jag har ätit en sallad som har fått mig att vilja ha mer, och det är Mezo i Helsingborg. Där hängde vi alltid efter skolan under gymnasietiden och deras fetaost (som förmodligen var någon typ av libanesisk fårost) var så krämig att den smälte i munnen.  Har ni några tips på bra sallader i Stockholm? Hit me!