Den där semmelwrapen.
Nyheten om semmelwrapen fullkomligt exploderade igår och man kunde hitta artiklar om fenomenet överallt på Facebook, i tidningar, på bloggar etc. Var lite rädd att det skulle vara helt slut när jag kom till Tössebageriet men det visade sig finnas massvis med semlor kvar. Jag och Frida tog en to-go och åkte hem till mig för att provsmaka. Semmelwrapen är gjord av exakt samma ingredienser som en semla. Vetebröd som är tunt kavlad, mandelmassa och grädde. Tydligen innehåller den samma mängd av allt också så tror man att det ska vara mindre kaloririkt blir man besviken. Så hur smakade den då? Den var god som en fräsch, välgjord semla. Varken mer eller mindre. Jag har läst recensioner som hyllar den som något helt makalöst i smakväg men det känns lite överdrivet. Däremot älskar jag att man kan äta den precis såhär, i handen utan att behöva kladda ner sig själv totalt. Mängden grädde var lite too much för min smak men då plockar jag alltid bort en massa grädde på vanliga semlor också. Det är kul när folk är lite innovativa och hittar på nya sätt att äta mat på. Nu såg jag för en stund sedan att ett annat bageri hade inspirerats och gjort en "semmel-korv-med-bröd". Ska bli intressant att se hur långt den här trenden tas.