Date night på Miss Voon
Igår mötte jag upp M efter jobbet och vi gick till Miss Voon för att äta middag. Miss Voon är nog min favoritrestaurang att gå till på vardagar. Det är alltid mycket folk men ändå lyckas man ofta få ett bord, speciellt om man bara är två personer. Och konceptet med att beställa in flera små rätter är ju det bästa! Började kvällen med en drink som jag fick rekommenderad av vår servitris: sakegria - en typ av asiatisk sangria gjord på yuzu, sake, gröna äpplen, jordgubbar och champagne. Väldigt fräscht! Sen tog jag in en tallrik hummertacos. Miss Voon byter ut rätter på menyn med jämna mellanrum men denna finns alltid kvar - kanske för att den är så populär? Ska jag vara ärlig vet jag inte exakt vad den innehåller mer än en slags hummerröra, wasabikräm, koriander och lime. Riktigt smarrigt är det i alla fall. Sen valde jag ceviche på pilgrimsmussla. Det här är en av mina favoriträtter som de nu har uppdaterat med bland annat rökt (!) avokado och selleri. Jag tyckte nog att den gamla versionen var ett snäpp vassare men jag klagar inte! Kvällens kanske inte vackraste rätt var denna: tempurafriterade oxribs och haricot verts. Väldigt gott men väääldigt mättande efter två redan ganska stora rätter. Jag orkade bara en liten bit så M fick hjälp mig att äta upp resten.