Dåligt väder och SMÖRBURGARE!

I ungefär fem minuter var det sol här igår och då passade jag på att lägga mig utomhus och sola och testa Snapchat-filter. Det är ju rätt tjatigt att klaga på vädret men när prognosen visar regn sju dagar i rad medan det i Stockholm är strålande sol blir man lite sur. Alla sommarkläder jag hade med mig ligger fortfarande nerpackade. Men, till något helt annat och mycket roligare. Igår hade vi grillkväll här och gissa vad det blev....  Burgers såklart! Köttet köpte jag på Lindegrens (gräsbetande, ekologiskt) och jag köpte även en stekplatta i gjutjärn som man kan lägga på grillen och smasha direkt på. Bästa köpet i sommar tror jag, burgare blir ju så mycket godare när de smashas direkt på en het yta och inte formas innan.  Efter ett tips från bloggläsare Magnus så testade jag för första gången att göra en Butter Burger. Det är, som det låter, en burgare i kombination med massvis med en smör och påhittet kommer från Wisconsin där det är lite av en specialitet. Läs mer om det här.  Man kan göra olika varianter av en butter burger, men jag gjorde enklast möjliga: köttpuck med ost på bröd, och så toppar man ovansidan av brödet med en stor sked rumsvarmt saltat smör. Tänk att man använder smör istället för majonnäs, rikligt ska det vara. Det som händer är att smöret på toppbrödet smälter ner över osten, köttet och brödet och ger det en grymt god smak. Finns väl ingenting som inte är gott med lite extra smör? Dripp, dripp, dripp. Tack vare smöret så behövs inget extra tillbehör egentligen. Jag provade med lite ketchup på en av burgarna men bestämde mig för att naturell kött-bröd-ost var the way to go. Påminner lite om grilled cheeseburger i smaken.  Se bara till att vara beredd med ett antal servetter - it gets messy! Men wow så gott och enkelt, definitivt värt ett försök om ni gör burgare någon kväll. Låt mig veta när ni har provat vad ni tyckte!