Crêpes med köttfärs

En av min pojkväns favoriträtter är köttfärsfyllda crêpes och eftersom han kom hem från sin affärsresa igår tänkte jag att han var värd något gott. Jag gjorde pannkakorna enligt ett LCHF-recept som jag brukar använda, just för att de smakar precis lika bra som vanliga och man slipper att stoppa i sig onödigt mjöl. Självklart kan man göra receptet på vanliga pannkakor också. Perfekt lördagsmiddag!      Crêpes med köttfärs (ca 5 st)   Köttfärssås  500 g köttfärs 1 stor gullök  2 vitlöksklyftor 1/2 hackad chili 1 ekologisk köttbuljongtärning  1 burk passerade tomater Kryddor: basilika, paprika, kanel  En skvätt rödvinsvinäger  Salt Peppar    Pannkakor/crêpes LCHF 4 ägg  2 dl grädde 1 dl mjölk 1 mskfiberhusk  1 tsk salt smör att steka i    Riven pecorino Fetaost Färsk basilika     Gör så här 1. Börja att göra köttfärsen. Hacka lök, vitlök och chili och stek i olja en stund. Tillsätt köttfärsen och stek tills helt genomstekt.    2. Tillsätt de passerade tomaterna, köttbuljongtärningen och kryddorna. Låt koka en stund och avsluta med vinäger, salt och peppar. Ta bort från spisen och ställ åt sidan.    3. Gör pannkakssmeten genom att först blanda ägg med mjölk och grädde, därefter tillsätta fiberhusk och salt. Låt stå i ca 10 minuter så att fiberhusken gör smeten lite tjockare.    4. Stek pannkakorna i smör, ca 5 stycken blir lagom för mängden köttfärs. Blir det smet över kan du spara den och göra frukostpannkakor dagen efter.     5. Fyll pannkakorna med köttfärs och rulla ihop. Lägg i en ugnssäker form och riv över pecorino-ost.    6. Baka i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills osten har fått en fin färg.    7. Servera med färsk basilika och smulad fetaost.