COPYCAT-RECEPT: 'Shroom Burger från Shake Shack (lakto/ovo vego)
Ni har länge frågat mig om jag inte kan göra en god vegetarisk hamburgare och lägga upp här på bloggen. Jag äter ju inte jättemånga vegoburgare själv (när jag väl äter burgare gillar jag mitt kött), men en som alltid har varit en riktig favorit är Shake Shacks 'Shroom Burger. Det är den enda vegoburgare jag ätit där jag inte känner att jag har försakat något genom att ta den köttfria varianten, och för mig är det så viktigt! Vego ska vara minst lika gott som icke-vego. Nu har jag äntligen tagit tag i er förfrågan och gjort en copycat-variant av ovan nämnda burgare och mmmmm!!! Så löjligt gott!! Den är dessutom mycket enklare att göra än vad jag trodde att det skulle vara, så det finns ingen ursäkt att inte prova på det här receptet redan i helgen. Svamp, ost och krispig panko i en och samma kombination - det kan ju inte bli annat än underbart! Copycat-recept: 'Shroom Burger från Shake Shack(1 burgare) 2 st portabellosvampar 50 g riven fet ost 2 skivor hamburgerost 1 ägg 1 dl mjöl 1 dl pankoströbröd 1 hamburgerbröd 2 msk Shack sauce (klicka för recept)1 salladsblad 1 tomatskiva 1. Börja med att ta bort eventuella stammar inuti portabellosvamparna. 2. Lägg svamparna på en tallrik ovanpå några ark hushållspapper. Täck med några ark hushållspapper och lägg därefter en tung tallrik ovanpå. Sätt in tallriken med svamparna i micron och kör i ca 4-5 minuter, tills svampen är helt mjuk. Tryck lite extra med tallriken ovanpå för att göra svamparna helt platta. 3. Blanda riven ost med hamburgerosten, som du river sönder med händerna. Forma osten till en puck. 4. Lägg en av portabellosvamparna på en bit plastfolie, ca 30x30 cm. Lägg ostpucken ovanpå svampen och toppa sedan med den andra portabellosvampen. Täck med plastfoliet och "snurra" ihop plasten så att svampen och osten blir till en tight puck. 5. Panera svamppucken först i mjöl, sedan i ett uppvispat ägg och sen i pankoströbröd. Upprepa. Lägg på en tallrik och låt vila i kylskåpet i några minuter. 6. Hetta upp en kastrull med olja eller ghee att fritera i till 180 grader. Fritera svamppucken i ca 2 minuter tills den har fått fin färg. Ta ut och lägg på en tallrik med hushållspapper så att oljan sugs upp. 7. Bygg ihop din burgare: bottenbröd, svamppuck, salladsblad, tomat, Shack-sås och brödlock. Servera direkt!