Copycat-recept: New York Sandwich från Joan's on Third, LA.
Sist jag var i Los Angeles gick jag och Martin upp tidigt för att äta frukost på mitt favoritställe Joan's on Third i Studio City. Martin var lite skeptisk efter att jag hade förklarat att det var så fint och trendigt, han tänkte nog att det var ett slags hipsterställe med nyttiga juicer och raw food. Han blev dock snabbt omvänd när han såg vad de hade på menyn, allt från French toast till breakfast burrito och pannkakor, men framför allt: New York Breakfast Sandwich. Denna enkla macka som består av ost, bacon och äggröra kan vara en av de godaste jag ätit på en restaurang, och jag har ändå ätit en hel del mackor i mina dagar. Hemligheten bakom att få till den rätta smaken är smör. MYCKET smör. När du steker mackan ska det ligga ett tunt lager med smör i hela stekpannan som sugs upp i brödet och sen gör det krispigt, det är så du får till den magiska smaken. Osten jag använde heter Edamer, hittar du inte den går det bra med någon annan mild ost med bra smältegenskaper. Köp gärna nitritfritt bacon om du får tag på det förresten! New York Breakfast Sandwich från Joan's on Third (1 st) 2 skivor färskt bröd, gärna surdegsbröd 4 skivor Edamer-ost 0.5 pkt bacon 3 st ägg Smör Salt & peppar 1. Stek bacon knaprigt. Ställ åt sidan. 2. Gör äggröra: Knäck äggen ner i en kall panna med en klick smör. Sätt på låg värme och rör runt i en lång stund tills äggröran har fått en fin, krämig konsistens. Salta och peppra efter smak (var försiktig med saltet - baconet kommer att ge sälta också). Ställ åt sidan. 3. Hetta upp en panna på medelvärme. Lägg i en stor klick smör och låt smälta. Lägg därefter i en av brödskivorna. 4. Toppa brödskivan först med två ostskivor, därefter äggröra, bacon och två ostskivor till. Lägg den andra brödskivan på och tryck till med en stekspade. Låt steka en stund tills bottensidan är gyllenbrun, vänd sedan på smörgåsen och stek andra sidan. Vänd fram och tillbaka tills osten är smält.