COPYCAT-RECEPT: DU-PAR'S FRUKOSTPANNKAKOR

Söndagsfrukosten är räddad! De här pannkakorna som jag gjorde imorse är TO DIE FOR. Ni minns kanske att jag har tjatat om frukostpannkakorna på Du-Par's i Los Angeles, där de fullkomligt dränker dem i sirap och smält smör och det är så gott att man bara vill bada i det? Well, imorse gjorde jag en variant som blev så nära likadana de kan bli. Hemligheten är: när du tror att du har för mycket smör, ta lite till. Du-Par's style frukostpannkakor 3,5 dl mjölk 4 msk ljus vinäger5 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 2 tsk bakpulver 4 msk socker 1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 50 g smält smör 2 st ägg Till servering: Smält smör Lönnsirap Blanda mjölk och vinäger i en skål. Låt stå och dra sig i några minuter (detta är istället för butter milk som man annars använder i USA). Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Häll i mjölkblandningen i de torra ingredienserna och vispa. Tillsätt äggen och det smälta smöret och blanda tills du har en tjock, klumpfri smet. Låt stå och dra sig i några minuter, smeten får gärna börja bubbla lite. Stek två-tre pannkakor i taget i en stor stekpanna i lite smör på medelhög värme. Ta ungefär 0.75 dl smet per pannkaka. Lägg alla färdigstekta pannkakor på en hög och häll först lönnsirap och sedan smält smör över. Servera direkt!