COPYCAT-RECEPT: Chocolate banana pudding från Magnolia Bakery, NYC
Äntligen har jag kommit igång med min lilla receptserie där jag återskapar recept som jag har provat på restauranger och matställen hemma. Jag har en hel lista på maträtter som jag vill försöka mig på att laga i mitt kök, och först ut är något som jag åt i New York sist jag var där: Chocolate Banana Pudding från Magnolia Bakery. Magnolia Bakery är kända för sina cupcakes och sin vaniljsmakande banana pudding, men när jag var där hade de tagit fram en ny version med chokladsmak. Så god! Det smakar som en tårta i en skål, gräddigt och chokladigt och härligt. Eftersom det är mitt i veckan har jag gjort en low-carb-version som är sötad med björksocker, men det går såklart bra att använda vilken sötning man vill. Min version har lite mer crisp än originalversionen, och är mer mättande eftersom den är gjord på mandelmjöl och grädde, men smakmässigt väldigt nära. Hoppas att ni gillar den också! PS. Jag döper den här serien till "Cook it yourself" (CIY) i brist på annat fyndigt namn, så kan ni hitta alla recept i en egen kategori. Har ni andra idéer på namn? Let me know. Och är det något recept ni önskar att jag återskapade, ge mig tips! Chocolate banana pudding från Magnolia Bakery (low carb)(2 personer) 1 banan Chokladcrunch: 1,5 dl mandelmjöl50 g smör1 msk kakao 2 tsk sötning (ex. björksocker eller honung)Chokladgrädde:1 dl vispgrädde0.5 msk kakao 1 tsk sötning (ex. björksocker eller honung)Vaniljkräm0.5 dl grädde1 äggula0.5 tsk vaniljpulver 1 tsk sötning (ex. björksocker eller honung) 1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Börja med chokladcrunchen. Smält smör i en liten kastrull. Blanda det smälta smöret med mandelmjöl, kakao och valfri sötning i en skål. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper (använd en kavel och en platsfilm över degen) och tillaga i ugnen i ca 7-8 minuter tills gyllenbrun. Ta ut och låt svalna, så att det blir krispigt. Smula sedan till smulor i olika storlekar. 3. Gör vaniljkrämen genom att lägga äggula, grädde, sötning och vaniljpulver i en kastrull. Låt blandningen sjuda tills det blir lite tjockt och krämigt. Ställ åt sidan och svalna. 4. Vispa grädde och blanda med kakao och sötning. Skär banan i skivor.5. Bygg ihop puddingen genom att varva chokladcrunch, vaniljkräm, bananskivor och grädde i ett litet glas. Servera!