COPYCAT-RECEPT: Artichoke pizza från Artichoke Basille's Pizza i New York
Nu kommer nästa del i min receptserie "Cook it yourself" som jag har storslagna planer för. Eller ja, jag tänker att jag ska göra filmer av dem (i kombination med KIT) och lägga upp på en egen YouTube-kanal. Så, nu är det sagt och då måste jag göra det.Den här gången har jag återskapat en av mina favoriter från New York, artichoke pizza från Artichoke Basille's Pizza. Har du någon gång varit ute på klubben Avenue i New York och blivit hungrig fram på småtimmarna har du med säkerhet smitit in i dörren bredvid och beställt en slice av den här vita, sotiga, flottiga pizzan. Min version är inte fullt så flottig men mycket lik originalet i smak, och den känns också lite fräschare. Glöm inte att ta rikligt med sås, det är den som ger pizzan smak. Mmmm, nu blev jag hungrig. Receptet kommer nedanför videon: Vit pizza med kronärtskocka och spenatMed inspiration från Basille’s Artichoke Pizza i New York (2-3 personer) 2,5 dl grädde1 dl smör1 dl riven parmesan2 msk färskost1 tsk vitlökspulver3 dl riven mozzarella40 g färsk bladspenat0.5 dl inlagda kronärtskockor 1 pizzadeg (hemmagjord eller färdigköpt) Sätt ugnen på 250 grader. Blanda grädde, smör, parmesan, vitlökspulver och färskost i en kastrull och låt allt smälta ihop. Låt sjuda i ca 10-15 minuter. Krama ur ev. vatten ur bladspenat och lägg i såsen de sista minuterna. Kavla ut pizzadegen. Lägg på (mycket) ostsås, kronärtskockor och till sist riven mozzarella. Baka i ugnen tills gyllenbrun, ca 10-15 minuter.