Cook-along med Gastrofy och Mikaela Hedenskog

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om eventet jag koordinerade för Gastrofy förra veckan. Efter veckor av planering (och stress) var det skönt att det äntligen var dags. Vi höll till på Urban Delis fantastiska matstudio på Luntmakargatan - på baksidan av deras lokaler på Sveavägen. Jag kan verkligen rekommendera den är lokalen om ni ska ha fest eller ett matlagningsevent någon gång. Otroligt fint, lagom stort för ca 30 personer och ett bra läge mitt i stan. Redan klockan 12.00 på onsdagen kom vi dit för att göra i ordning. Jag och min kollega Felix handlade det sista och sen förberedde vi köket tillsammans med Mikaela Hedenskog (som ni kanske känner igen från Sveriges Mästerkock). Hon är Gastrofys nya partnerkock och det här eventet blev lite som ett startskott för vårt samarbete.  Såhär fint blev det. Älskar när ett kök är fullproppat av färska råvaror.  Och så här fin var Mikaela, några minuter innan de första gästerna anlände.  Vid 17.30 började folk droppa in. Jag hade bjudit in många av de bloggare som jag vanligtvis träffar när jag är på events och som jag trodde skulle tycka att det var kul att vara med på en cook-along. Här står Felix och minglar med Gustav från Jävligt Gott.  Vinet från Miguel Torres smakades av i Riedel-glas som Jane berättade lite mer om under kvällens gång. Hon och Fredrik tog en liten avstickare under matlagningen och testade vinerna tillsammans med olika sorters ostar.   Gästerna blev uppdelade i fyra lag där varje grupp fick ett eller två recept att laga. Temat var spanskt och det stod tapas på menyn, bland annat gazpacho, croquetas och pinchos.  Det var mycket Mästerkocken-deltagare på plats. Superkul att folk då kände varandra litegrann och hade mycket att prata om. På bilden ovan: Daniel (som kom tvåa i år), Mikaela, Linda och Rizwan.   Vit gazpacho gjord på gurka och bröd, och i bakgrunden friterad manchegoost som serverades med Mikaelas hemmagjorda tomatsylt. Mmmmm så gott!  Kvällen avslutades med en stor buffé där alla fick hugga in på vad de hade tillagat. Kvällen var tänkt att sluta vid 20.30 men inte förrän lokalen stängde vid 23.00 gick de sista gästerna hem - ett gott tecken skulle jag tro! Det var verkligen kul att anordna det här men också mycket mer utmanande än man kanske tror. Det är så många småsaker som kan få fel eller glömmas bort, och det gäller att vara lösningsorienterad när man stöter på problem. Tycker dock att det gick relativt smärtfritt och folk verkar ha haft roligt - och det är ju det viktigaste.