Chokladmousse (i princip sockerfri)
Här kommer receptet på den goda chokladmoussen jag gjorde igår. Den blev riktigt bra, luftig och fin i konsistensen precis som man vill ha det. Den enda sötningen jag använder i det här receptet är det socker som finns i den mörka chokladen, samt en liten, liten nypa stevia som går att utesluta helt om man vill. Chokladmousse (2 pers)1,5 dl vispgrädde 1 äggula 0.5 tsk vaniljpulver 70 g mörk choklad (minst 70%)Ev. lite stevia En liten nypa saltSmält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden fluffig, men inte alltför hård. Blanda i vaniljpulver, äggulan, ev. stevia och salt i grädden och rör om försiktigt. Blanda ner lite av grädden i den mörka chokladen så att den löses upp. Blanda sedan ihop allt till en jämn smet. Fyll två små skålar med moussen och låt stå i kylen i några timmar. Servera med bär, nötter och kakaonibs.