Chokladfriterad kyckling

Choklad och kyckling, vågar ni? När jag gjorde filmen hade jag faktiskt ingen aning om hur det skulle smaka och jag kan erkänna att även jag var lite skeptisk. Men när jag sedan fick smaka det färdiga resultatet kunde jag inte sluta äta - det var SÅ GOTT! Inspirationen kommer från Umami Burger-grundaren Adam Fleischman som för några år sedan öppnade ett chocolate fried chicken-ställe i Los Angeles. Restaurangen har sedan dess stängt ner (kanske var folk inte redo för denna udda hybrid) men idén lever kvar. Vad kakaon gör är att ge den milda kycklingen en djupare, mer umamibetonad smak, så oroa er inte för att det ska ska smaka kladdkaka eller så. Här kommer receptet och en liten film:  Marinad:3 dl kärnmjölk (ca 2,8 dl mjölk + 1,5 msk vitvinsvinäger)2 msk kakao1 tsk salt1 tsk peppar1 tsk cayennepeppar2 vitlöksklyftor600 g kycklinglårfiléPanering:2 dl vetemjöl1 dl majsmjöl0,5 dl kakao0,5 tsk salt0,5 tsk peppar0,25 tsk cayenneOlja till fritering Dag 1: Om du inte hittar kärnmjölk i din matbutik börjar du med att blanda mjölk och vitvinsvinäger i ett glas. Låt stå och dra i ca 10 minuter.Blanda kärnmjölk, kakao, cayennepeppar, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. Lägg i kycklinglårfiléerna, blanda runt och ställ i kylskåpet i 24 timmar (det går att hoppa över detta steg och låta kycklingen marinera kortare tid, men det blir godast om den får stå ett tag).Dag 2: Blanda vetemjöl, majsmjöl, kakao, salt, peppar och cayennepeppar i en plastpåse. Lägg i de marinerade kycklinglårfiléerna och skaka om ordentligt så att kycklingen täcks av panering.Värm upp valfri frityrolja (vi använder klarifierat smör/ghee) till 180 grader. Fritera kycklingen i omgångar, ca 7-8 minuter.Servera direkt tillsammans med valfria tillbehör.