Chocolate chip banana pancakes
En helg kan knappast börja på ett bättre sätt än en riktig brakfrukost. Och bara för att man lever "sockerfritt" i några veckor betyder det inte att man inte kan njuta. Lördagar är som sagt en cheatday då det är fritt fram att äta mörk choklad osv. så imorse gjorde jag ett gäng grymt goda bananpannkakor (eller ja, tekniskt sett plättar) med chokladbitar i. Mmmm! På dem hade jag lite frysta bär, citronskivor (älskar att ha lite syra som balanserar upp sötman) och en vaniljkräm som jag gjorde av creme fraiche, vispgrädde, vaniljpulver och lite stevia. Toppade med lite kokos och kakaonibs. Chocolate chip banana pancakes (2 personer) 1 banan 2 st ägg 0.5 dl mjölk 0.5 msk fiberhusk ca 20 g mörk choklad 70% En nypa salt En nya vaniljpulver Smör att steka i 1. Mosa bananen i en bunke med en gaffel. Tillsätt ägg, mjölk, fiberhusk, salt och vaniljsocker och låt svälla en stund. Vänd därefter i den hackade chokladen. 2. Värm upp en stekpanna med lite smör i och stek pannkakor eller plättar av smeten på medelhög värme. 3. Servera plättarna med valfritt tillbehör.