Chiltern Firehouse
Häromdagen vaknade jag upp och bestämde mig för att locka håret lite. Det blev fint men som vanligt ångrade jag mig efter ungefär en timme, tycker alltid att det blir tantigt när jag lockar håret. Anledningen till att jag ville göra mig lite extra fin var att vi skulle äta lunch på Chiltern Firehouse. Jag har hört så mycket om denna restaurang, som drivs av samma ägare som Chateau Marmont i Los Angeles. Chiltern ligger i superfancy Marleybone och är på den övre delen av skalan när det kommer till pris, men det kan det ju vara värt för en härlig upplevelse. Det första vi möttes av var en utomhusbar full med ostron, mmm! Inredningen på Chiltern känns både lyxig och avslappnad på samma gång. Klientelet består av människor i kostym, snofsiga damer med dyra handväskor och hippa, chica London-bor. Det märks att det är populärt bland the it crowd. Innan maten beställde vi varsin "noon spritzer", en champagnedrink med jordgubbe och basilika. Magiskt god! Kan inte nog betona hur mycket jag ÄLSKAR champagne. Vi beställde även in några crab stuffed donuts, ett friterat munkliknande bröd med en krabbröra. Det är tydligen restaurangens signaturrätt. Till varmrätt tog jag porkshops med kål och vitlök. Gott men den stora vinnaren var mina bordsgrannars pasta med tryffel, som jag tyvärr inte fick en bild på. Sjukt, sjukt gott. Det var i alla fall en supertrevlig lunch och jag kan tänka mig att det är ännu trevligare att gå dit på kvällarna för drinks och middag. De har dessutom en mysig uteservering som jag gissar är alldeles fantastisk när vädret är lite varmare. Får återkomma då!