Chili-vanilla blue med Lindeman's
Kvällen igår spenderades tillsammans med min syster på ett event för Lindeman's vin där vi fick lära oss att göra eget "mulled wine", d.v.s. smaksatt, varmt vin. Lite som glögg alltså, fast här fanns hur mycket olika smaksättningar som helst att välja på. Jag började med det vita vinet och gjorde en varm vindryck som jag kallar "Chili-vanilla blue". Råkade först ha i alldeles för mycket chili så det brände i hela munnen när man smakade men efter lite mer vin + sötning blev den faktiskt grymt god. Chili-vanilla blue 75 cl Lindeman's Chardonnay 1 dl färska blåbär, lätt krossade 2 st vaniljstänger, uppskurna Skalet från 1 apelsin 1 kanelstång 1 tsk nejlikor Agavesirap efter smak 1/2 röd chili (tas ut efter en stund för att inte bli för hett) Det är bara att lägga alla ingredienser i en kastrull och låta värmas upp till ca 90 grader, sjuda en stund så att alla smaker kommer fram. En lite annorlunda men eventuellt godare variant av glögg! Det vita vinet blev lite mer rosarött av blåbären. "Hur fick du det röda vinet så ljust?" var det någon som frågade, haha. Det hade varit skillat! Sen körde jag på det röda vinet som jag i ärlighetens namn inte la lika mycket kärlek på, vid det här laget var jag mest hungrig och sugen på maten som stod framdukad på borden. Men det blev ändå gott och jag ser fram emot att smaka de båda flaskorna med mina egna vindrycker som jag fick med mig hem.