Cheeseburger spring rolls!
Jag såg någonstans på Instagram att någon hade gjort vårrullar i cheeseburgarform. Hell yes, tänkte jag såklart, och började googla. Det visade sig att det fanns flera olika varianter av detta genialiska recept online, så jag bestämde mig för att göra en egen variant till en av mina KIT-filmer. Det blev såååå gott! Vårrullepappret köpte jag i den asiatiska livsmedelsbutiken på Olof Palmes gata men gissar att det finns i välsorterade matbutiker. Experimentera med andra smaksättningar som jalapeño, olika sorters ost, bacon eller andra saker du tycker om, och glöm inte att doppa i ketchup och senap! Cheeseburger spring rolls (8 st) 16 st vårrulleplattor8 skivor cheddarost8 skivor Emmentaler-ost500 g högrevsfärs1 gul lök1 äggSalt & pepparOlja att fritera i Hacka lök och stek mjuk i smör. Tillsätt högrevsfärsen och stek tills den är klar. Salta och peppra, ställ åt sidan. Lägg ut dubbla vårrulleplattor per vårrulle. Lägg på en skiva av varje ost och lite högrevsfärs längst ner på plattan. Pensla kanterna med ett uppvispat ägg. Vik höger och vänster sida av plattorna, rulla sedan nerifrån och upp till en rulle. Pensla ev. mer uppvispat ägg för att rullen ska stängas ordentligt. Värm upp oljan i en kastrull eller en fritös till 180 grader. Fritera vårrullarna i någon minut så att de får fin färg, vänd dem fram och tillbaka.