Burger & Lobster
Innan jag börjar kränga burgare här i London tänkte jag berätta om en annan burgare jag åt häromdagen, nämligen på Burger & Lobster i Stockholm. Ni minns kanske att jag gjorde en intervju med Pontus Frithiof (som driver stället) till min allra första artikel på Plaza Kvinna. Då hade restaurangen inte öppnat ännu och det har tagit lång tid innan jag lyckats pricka in tid att ta mig dit, men i fredags hände det. Jag och Sanaz kom dit vid 20.00 och då var det nästan helt fullt i lokalen. Det är väldigt stort, både en övervåning där baren är och en stor nedervåning. Vi fick bord där nere och beställde först varsin drink (en bubbeldrink som var mycket god) och en kombo att äta. En kombo innebär att man får en burgare och så delar man på något av det andra på menyn: lobster roll eller halv hummer. Vi hade hört väldigt gott om lobster rollen så den fick det bli. Här kommer min bedömning av maten: Hamburgaren - Väldigt saftigt och gott kött. Jag har hört blandade reviews av just denna rätt, men jag tyckte att der var en bra bit av kött som var perfekt medium-rare. Sanaz tog medium och då var den lite torrare, så jag skulle nog säga att medium-rare är the way to go. Tomatskivan var lite för tjock och överlag gillar jag inte egentligen när burgaren är så stor att man måste äta den med kniv och gaffel. Men brödet var bra och köttet var bra, så överlag en bra burgare. Lobster roll - Otroligt gott, smörigt briochebröd. Passar perfekt med hummerröran som var gjord på majonnäs och inte smält smör som jag annars föredrar. Mycket god ändå! Man fick en liten kanna med varmt vitlökssmör vid sidan om som man kunde hälla på för att förhöja smaken. Mycket dekadent! Tillbehör - Pommes och en liten sidesallad. Pommesen var goda och salladen var helt okej, ändå en ganska välbehövlig kontrast till allt det feta. Överlag en väldigt bra och trevlig upplevelse. Jag kan tänka mig att det är speciellt trevligt att gå till B&L för en afterwork, bardelen på övervåningen är väldigt mysig.