Bulletproof coffee med kokosolja
Att dra ut en tand var ju inte så himla farligt. Själva utdragandet gick på några sekunder kändes det som. Fick sy några stygn vilket inte kändes och sen var det klart. Tandläkaren som jag gick till var så otroligt gullig och pedagogisk, de är den bästa sortens tandläkare. Nu är jag dock rätt svullen och jag har sovit dåligt inatt, de starka tabletterna jag fick utskrivna hjälper knappt. Får se hur det utvecklar sig framåt dagen. Jag har börjat dricka kaffe igen. Inte mycket men litegrann. Ni minns kanske att jag slutade dricka för att jag blev helt ångestig och speedad av koffein? Eftersom jag tycker det är så mysigt med en liten kaffestund på jobbet så har jag börjat vänja mig vid det igen, sakta men säkert. Och det går bra! Om det nu är en bedrift att skryta om. Min nya grej är i alla fall att ha en klick kokosolja i kaffet. Det är en variant av bulletproof coffee, en low carb-företeelse som nu har blivit väldigt trendig i matvärlden. I LA exempelvis har det öppnats caféer som är tillägnade denna typ av kaffe och oftast är det smör och/eller kokosolja man blandar i kaffet. Det gör att koppen blir mycket mer mättande och det ska få igång magsystemet. Dessutom portioneras koffeinet ut jämnare eftersom oljan lägger sig som en skyddande barriär i magen, så att man inte får en sån där koffeinkick som jag ogillar. Vill man göra en riktig bulletproof coffee ska man använda hälften smör, hälften kokosolja och blanda med kaffe i en matberedare så att fettet fördelar sig jämnt. Jag kör den enkla varianten och har helt enkelt i en tesked kokosolja i mitt morgonkaffe. Det kan se lite funky ut med oljan som separeras från kaffet men jag tycker inte att det gör någontong. Perfekt om jag har glömt att äta frukost en dag eftersom det ger mig både näring och mättnad. Prova, vetja!