Brynt hasselnötssmör till ugnsbakad kål
Sommarförkylningen har kommit hit och smittat både mig och M. Jag mår okej men har känt mig rätt tung i huvudet hela eftermiddagen och kvällen, kallsvettig och eventuellt febrig. Allra jobbigast är att jag typ inte kan känna någon smak pga täppt näsa, speciellt eftersom jag gjorde en så grymt himla god middag ikväll. Jag kunde bara förnimma smakerna och gud vad frustrerande det är! Det blev i alla fall ekologisk ryggbiff och ugnsbakad spetskål med brynt hasselnötssmör. Jag har gjort en variant på det här smöret flera gånger tidigare, det är verkligen helt magiskt gott och passar perfekt att hälla över den milda kålen. Det enda du behöver är: Smör Hasselnötter En skvätt citronsaftEn skvätt japansk sojaHacka nötterna i grova bitar och rosta i en torr panna. Lägg i en skål. Smält och bryn smör i några minuter tills karamellfärgat. Lägg i lite citronsaft och lite soja. Häll smöret över nötterna. Häll allt över den ugnsbakade spetskålen vid servering.