Brunch: Scones med citron och ricotta
Jag kom på att jag glömt visa de brunchrecept jag gjorde i den senaste Plaza-artikeln, så kommer posta dem efterhand nu i veckan. Vi börjar med mina citron- och ricottascones som är så otroligt wow-goda att jag inte kunde sluta äta. Perfekt saftiga, syrliga och söta. Servera med blåbärssylt och färskost, det blir godast tycker jag. Scones med citron och ricotta (8 st) 7,5 dl vetemjöl1 ägg 1,5 dl ricotta1 dl fet mjölk1 citron (skal + 1 msk saft)1,5 tsk bakpulver2 msk kokossocker 0.5 tsk salt 125 g smör Ägg att pensla med Till servering: färskost och blåbärssylt. 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och kokossocker i en bunke. 3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. 4. Vispa samman ägg, ricotta, citronsaft, citronskal och mjölk. 5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg. 6. Platta ut degen till en cirkel, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord. Skär cirkeln i 8 trekantiga bitar. 7. Lägg cirkeln på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över kokossocker. 8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.