Brunch: Bakade ägg i tomatsås

Här kommer det tredje receptet från min brunchartikel i Plaza Kvinna. Jag har gjort en version av det här receptet tidigare i bloggen, men det är värt att ta upp igen eftersom det är en så god, matig och enkel frukost/brunchrätt att göra. Inspirationen kommer från shakshuka, en rätt som är vanligt förekommande i Mellanöstern. Tomatsåsen blir allra godast att göra själv men går också bra att köpa färdig.Bakade ägg i tomatsås (2 personer) 2 ägg4 dl tomatsås (hemmagjord eller köpt)40 g riven parmesanost Färsk oregano, hackadFärsk persilja, hackadTomatsås400 g krossade tomater1 msk tomatpuré2 msk oliviolja0.5 st gul lök1 vitlöksklyfta1 tsk vinäger1 tsk honung Salt & svartpeppar 1. Sätt ugnen på 200 grader.  2. Tomatsås: Hacka gul lök och vitlök. Stek i olivoljan tills mjuk. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vinäger och honung. Låt koka upp en god stund, ju längre tid desto godare blir såsen. Smaka av med salt och peppar.  3. Dela upp tomatsåsen i två små ugnsformar. 4. Knäck ett ägg i varje ugnsform. Riv över parmesanost och strö över oregano samt persilja.  5. Baka i ugnen i ca 7-10 min, eller tills äggvitan har stelnat på äggen.  6. Servera med lite rostat bröd.