Bra charkprodukter

  Det är inte så lätt att få tag på bra charkvaror. För hållbarhet och utseende tillsätts ofta mycket olika saker till köttet. Vissa baconsorter innehåller till och med rökarom för att få till en autentisk röksmak. Därför ville jag bara tipsa om två produkter som är några av de bästa alternativet jag har provat:    Bacon från Grantelius - Den här produkten är tyvärr inte nitritfri (åtminstone tror jag inte det), däremot är den ekologisk och kommer från grisar som har levt ett bra liv. Skivorna är lite tjockare än vanligt och har en mycket fin, rökig smak.    Rökt skinka från Grantelius - Helt nitritfri, endast gjord på griskött och saltlake - och så god! Man märkver verkligen skillnad i smak på den här produkten och vanlig rökt skinka. Sen tycker jag att konsistensen känns mycket mjukare på något sätt, skinkan faller sönder lättare vilket jag tycker om. Det är mycket naturligt fett på skinkan som man antingen kan ta bor eller låta kvar, men även där sitter ju mycket smak.    Båda har jag köpt på Eat! Ekoaffären på Tegnérgatan.